Bredband 2021

Vanligt ställda frågor finns här:
Bredband 2021 – Q&A

2020-02-07
Nu efter övergången till Ownit kommer abonnemangen hos Telenor sägas upp automatiskt. De som fått faktura som sträcker efter Ownits driftsättning kommer få denna faktura krediterad.

Samtliga berörda kommer kontaktas, om ni ändå inte hör något vänligen kontakt Teleonor’s kundtjänst.

2021-01-14
Om du behöver du hjälp att komma igång med TV och Bredband från Ownit så kommer Hemfixare att finnas på plats i föreningen torsdagen den 21 januari mellan 16:00 – 20:00. Hemfixare kan hjälpa dig koppla in och komma igång med tjänsterna, passa gärna på att ta hjälp då tjänsten är gratis.
Anmälningslistor finns uppsatta på anslagstavlorna i trappuppgångarna. De ser gärna att du beställt tjänsterna på ownit.se och ditt lgh-nummer innan de kommer.

2021-01-11
Öppet hus
Har du frågor om bredbandsbytet och vill prata med någon i styrelsen kommer vi finnas tillgängliga i föreningslokalen onsdagen 13/1 – fredag 15/1 mellan kl 9-12. Vi tar emot en och en så vänligen vänta utanför om någon redan är i föreningslokalen. Kom gärna så få som möjligt per hushåll.

Informationsmaterialet som delades ut till medlemmarna i början på vecka 2 återfinns här, där står det bland annat vad du som medlem behöver göra i samband med bredbandsbytet.

2021-01-03
Alla har nu fått information i brevlådan från vår kommande bredbandsleverantör Ownit att övergången från Telenor sker 2021-01-21. Alla lägenheter behöver en WiFi-router och TV-box. Dessa levereras centralt till föreningen och hämtas ut av alla medlemmar
Corona-säkert enligt schema.

Det går även att valfritt beställa installation av nätverkskablage i lägenhet. Mer information om detta finns via följande länk. Blanketten skrivs ut via hemsidan eller hämtas i porten.

På Ownits hemsida finns det värdefull information om bredband och TV via följande länkar:
https://www.ownit.se/kundservice/guider/bredband
https://www.ownit.se/kundservice/guider/tv

2020-11-29
Preliminär planerad övergång till Ownit är satt till den 21 januari 2021. Ownit kommer innan detta datum lämna routrar och digitalboxar mer detaljerad planering kommer.

2020-11-13
Enligt Ownit är den nuvarande tidplanen att börja installera under januari 2021

2020-10-28
Då våra nuvarande bredbandsavtal med Comhem och Telenor är mångdubbelt dyrare än de avtal vi kan få med alternativa leverantörer har styrelsen beslutat att inom kort övergå till ett gemensamt gruppavtal hos Ownit för bredband och TV. Dessutom kommer vi att få betydligt högre hastighet på bredbandet. Avgiften för bredband och TV kommer att ingå i den ordinarie lägenhetsavgiften. Detta kommer att innebära följande

1. Alla lägenheter kommer att få bredband från Ownit via detta uttag:
(1 Gbit/sek) samt TV med grundutbud (TV1, TV2, TV4, TV24, Kunskapskanalen). Detta kommer att ingå i lägenhetsavgiften.

2. Medlemmarnas nuvarande abonnemang hos Telenor kommer att flyttas över till Ownit, som är en del i Telenor-koncernen, och avgifterna för bredband och TV grundutbud stoppas. Mer detaljer och tidplan kommer senare.

3. Bredband och TV från Comhems via detta uttag:
kommer att avslutas 2024-01-31. Medlemmarna uppmanas att säga upp sina dyra abonnemang snarast så att de inte förlängs och ingen nyteckning skall ske.

4. När medlemmarna har fått bredbandsuttaget från Ownit aktiverat och router + TV-digitalbox levererats kan man få hjälp med anslutning och ev. kabeldragning (ca 1500:-) via Åkerlunds eller Ownits kundservice. De som önskar kan beställa utökat TV-utbud på Ownits hemsida med 50 kr rabatt på ordinarie pris.

5. TV ansluts med kabel till digitalboxen och vidare till en routern. En digitalbox ingår, fler kan beställas från Ownit. Hjälp med kabeldragning beställer varje hushåll från Ownit till en extra kostnad.

6. Ett abonnemang för IP-telefoni ingår till varje hushåll

7. Informationen kommer löpande uppdateras på denna webbsida. Frågor kan ställas till bredband2021@karlsvik39.se

Vi hoppas att alla kommer att uppskatta ovanstående initiativ!